Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ιστορία-Οργάνωση

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς ιδρύθηκε το 1999 από το Θεόδωρο Ντουντούκη, ο οποίος είναι και πρόεδρος του συλλόγου μέχρι σήμερα. Διευθύνεται τεχνικά από τον Μιχάλη Αναστασιάδη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής και κάτοχο διπλώματος προπονητικής UEFA A’, ενώ την αγωνιστική καθοδήγηση και διαπαιδαγώγηση των μικρών αθλητών έχουν αναλάβει οι πλήρως καταρτισμένοι, επίσης καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Θεόφιλος Σιδηρόπουλος, Ηλίας Ξανθόπουλος, Νίκος Μούρος και Κώστα Ντουντούκη. Μάλιστα, στην Ακαδημία λειτουργεί και σχολή τερματοφυλάκων, με υπεύθυνο προπονητή τον παλαίμαχο τερματοφύλακα Μάκη Μωυσίδη. 

Στην πρώτη κιόλας χρονιά ίδρυσής της, έδειξε τη δυναμική που θα είχε για τα επόμενα χρόνια. Με σταδιακή αύξηση του έμψυχου δυναμικού της και ξεκινώντας κατά την πρώτη χρονιά με 30 αθλητές στις τάξεις της, κατάφερε να φτάσει σε λίγα χρόνια να προσφέρει το κοινωνικό της έργο σε μια πολύ μεγάλη μερίδα παιδιών της ευρύτερης περιοχής του Κιλκίς, έχοντας στις τάξεις της περισσότερα από 230 παιδιά ετησίως.

Στην παρθενική της εμφάνιση, στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κιλκίς, το 2000 η Ακαδημία κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία Παίδων. Έκτοτε, κάθε χρόνο κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο, κατακτώντας ανελλιπώς την πρώτη θέση στα παιδικά πρωταθλήματα. Στη δωδεκαετή της δράση, έχει να επιδείξει την ανάδειξη ποδοσφαιριστών, την αγωνιστική τους εξέλιξη και προώθησή τους σε μεγάλες και ιστορικές ομάδες της χώρας μας.

Κορυφαία παραδείγματα είναι:

· Ο διεθνής με την Παίδων Νίκος Βέργος που σήμερα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό

· Ο Σπύρος Ματεντζίδης μεταγραφή στον Πανθρακικό και μετά στην ΑΕΚ.

· Οι Κωνσταντίνος Ντουντούκης και Χρήστος Παναγιωτίδης που μετεγγράφηκαν στον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

· Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης στον ΠΑΟΚ και έπειτα ως επαγγελματίας στον Πανθρακικό

· Οι Παναγιώτης Γιαξής και Παναγιώτης Μωυσίδης που μετεγγράφηκαν στον Άρη

· Ο Κωνσταντίνος Κωτσαρής που μεταπήδησε στη Βέροια

· Ο Γιάννης Τσολακίδης που αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ

· Ο Στέλιος Κουραλίδης στον Ηρακλή

· Τελευταίο παράδειγμα οι κλήσεις του Νίκου Βέργου και Γιάννη Τσολακίδη στην Εθνική ομάδα Κ18 της Ελλάδος κάνοντας έτσι τρεις τους ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας, που φόρεσαν το εθνόσημο στο στήθος μαζί με τον Κώστα Ντουντούκη το 2006.

Σήμερα, η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς συνεργάζεται επίσημα με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, συμμετέχοντας παράλληλα στα παιδικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κιλκίς, στα αντίστοιχα της ΕΠΣ Μακεδονίας, καθώς και σε επιλεγμένα τουρνουά, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Η Ακαδημία προχώρησε σε μια μεγάλη επένδυση στις υποδομές του Κιλκισιώτικου αθλητισμού κατασκευάζοντας στις εγκαταστάσεις της ένα σύγχρονο κολυμβητήριο 20μ καλύπτοντας έτσι τις απαιτήσεις του Κιλκισιώτη κατοίκου για δικαίωμα στην εκμάθηση της κολύμβησης αλλά και στην γύμναση του.

Ένα από τα επόμενα βήματα της Ακαδημίας είναι φυσικά η δημιουργία επίσημων και αναγνωρισμένων τμημάτων κολύμβησης από την ΚΟΕ ώστε να μπορεί να συμμετέχει σε όλα τα αγωνίσματα του υγρού στίβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου