Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Μια ξεχωριστή στιγμή, ένα ξεχωριστό μέρος για εσάς και το παιδί σας.




Αφήστε τα παιδιά να χαρούν την παιδική τους ηλικία.Ένας από τους πρωταρχικούς λόγους που τόσο πολλοί άνθρωποι γράφονται σε μαθήματα κολύμβησης είναι για να μάθουν πώς να παραμένουν ασφαλείς στο νερό. Όμως, όπως ήδη γνωρίζετε, η κολύμβηση για βρέφη/νήπια δεν προσφέρει μόνο ασφάλεια αλλά πολλά περισσότερα. Ωστόσο, όταν ένα παιδί αποκτήσει την αίσθηση της ασφάλειας, δεν ενισχύεται μόνο η πρόωρη κολυμβητική του εμπειρία αλλά αποκτά γνώσεις που μπορεί κάποια στιγμή να του σώσουν τη ζωή. Όσο πιο νέο ένα παιδί ξεκινήσει την υδάτινη «περιπέτεια», τόσο
πιο νωρίς θα μπορεί να θέσει τις βάσεις για να αποκτήσει κάποια στιγμή την ικανότητα να παραμένει ασφαλές, φυσικά πάντα σύμφωνα με την ηλικία του (ποτέ μην επιβάλλετε τεχνικές σε ένα παιδί παρά τη θέληση του και μην χρησιμοποιείτε βία).
Το πρόωρο κολύμπι δημιουργεί αίσθηση αυτοεκτίμησης, αυτοπεποίθησης και ανεξαρτησίας. Όσο αυξάνεται η ικανότητα του παιδιού να κινείται ελεύθερα στο νερό, τόσο βελτιώνεται η αίσθηση ευεξίας του. Στο τέλος, όσες οικογένειες δεν το βάζουν κάτω, έρχεται μια στιγμή που το παιδί τους νιώθει πραγματικά σαν στο σπίτι του μέσα στο νερό και γίνεται ένα ΜΙΚΡΟ ΔΕΛΦΙΝΙ.

Τα πρώτα τρία χρόνια είναι τα πιο ευαίσθητα στη ζωή ενός παιδιού. Όσα συμβαίνουν σε αυτό το κρίσιμο και διαμορφωτικό διάστημα έχει δραματική επίδραση στο παιδί για το υπόλοιπο της ζωής του. Η κολύμβηση είναι συνεπώς η πρώτη οργανωμένη δραστηριότητα στο ταξίδι της ζωής του. Σαν προνομιούχοι συνοδοί, γονείς και εκπαιδευτές οφείλουν να δημιουργήσουν μια εμψυχωτική και χαρούμενη εμπειρία για αυτούς τους εκκολαπτόμενους κολυμβητές. Ελπίδα μας είναι αυτά τα παιδιά να γίνουν ευπροσάρμοστοι και στοργικοί ενήλικες, έχοντας μια παραγωγική ζωή και συνεισφέροντας με τον καλύτερο τρόπο στην κοινωνία μας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου